Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Google komt met een goedkopere Pixel-telefoon’

Geschreven door
Geplaatst op3 april 2018, 9:52 CategorieAndroid

Google, ontwikkelaar van het mobiele besturingssysteem Android, kwam de afgelopen jaren met twee smartphones: de Pixel en later de Pixel 2. De smartphones waren gericht op het high-end segment van de markt en daarom relatief duur. Maar nu lijkt het erop dat Google ook een wat goedkopere smartphone uit gaat brengen.

Goedkope Pixel-telefoon

De Economic Times meldt in een bericht op basis van bronnen binnen Google, dat er gewerkt wordt aan een goedkopere Pixel-telefoon. Die zou gericht zijn op landen als India en China, waar goedkopere toestellen nog altijd populairder zijn.

“Google is erg enthousiast over de uitbreiding van de consumentenproducten in India, vooral nu 4G-internet daar opkomt dankzij aanbieders als Reliance Jio. Dat zal helpen het potentieel van deze producten te maximaliseren,” vertelt een verkoper die met Google gesproken heeft over de aanstaande productlancering.

Over die goedkopere smartphone is verder helemaal niets bekend en het is ook voor het eerst dat we daar iets over horen. De vraag is dan ook of het product er wel echt gaat komen en wanneer dat eventueel zou zijn. Google brengt de Pixel-telefoons uit als een soort voorbeeld voor smartphonefabrikanten, om te laten zien wat er allemaal mogelijk is met Android. Een goedkopere smartphone zou ook binnen die strategie kunnen passen.

Deze zomer wordt overigens de derde high-end smartphone in de productlijn verwacht.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.