Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Play Store toont populariteit en originele releasedatum apps

Geschreven door
Geplaatst op2 april 2018, 11:49 CategorieAndroid

Na maanden van testen heeft Google een nieuwe feature aan de Play Store toegevoegd. Voor sommigen was het al zichtbaar, maar vanaf nu kan iedereen zien hoe populair een app in een bepaalde categorie is. Daarnaast heeft Google een update voor de mobiele versie van de Play Store uitgerold waarmee de releasedatum van apps getoond wordt.

Populariteit apps

In de Google Play Store krijg je vanaf nu te zien hoe populair een app in zijn belangrijkste categorie is. Onder de knop voor installatie zie je voortaan een icoontje met de ranking van de app in een specifieke categorie. Dit kan handig zijn wanneer je wilt weten hoe populair een app nu precies is. Is de app zeer populair, dan ben je eerder overtuigd de app te downloaden.

Releasedatum apps

Daarnaast heeft Google de mobiele versie van de Play Store voorzien van een update waarmee meer historische gegevens getoond worden. Voorheen zag je alleen de datum waarop de laatste versie van de app geüpload was, maar vanaf nu zie je ook de originele releasedatum van de applicatie staan. Deze feature is handig wanneer je wilt weten of een app nu nieuw is of niet. Sommige apps veranderen hun naam of lanceren een compleet nieuwe versie waardoor het onduidelijk is of je nu met een compleet nieuwe app te maken hebt.

  • Delen:
Samsung Galaxy S9 Plus
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.