Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Chat’ wordt naam van Google voor sms-opvolger, Allo-ontwikkeling staat op pauze

Geschreven door
Geplaatst op20 april 2018, 11:40 CategorieApplicaties

Google staakt voorlopig de ontwikkeling van berichtendienst Allo, zodat het bedrijf kan werken aan Chat. Dat is de naam die Google aan de opvolger van het sms’je gaat geven, Rich Communication Services, dat wordt opgenomen in Android Berichten.

Rich Communication Services heet bij Google ‘Chat’

Het is geen geheim dat Google eens in de zoveel tijd een app uitbrengt voor het versturen van berichten. Maar dat Google al een tijdje werkt aan de implementatie van Rich Communication Services staat daar geheel los van. The Verge schrijft nu dat Google de ontwikkeling van berichtendienst Allo voorlopig in de koelkast heeft gezet, zodat het zich helemaal kan concentreren op het implementeren van Chat. Dat is de naam die Google geeft aan de nieuwe berichtenstandaard, die uiteindelijk de opvolger moet worden van het bekende sms-bericht.

Voor alle duidelijkheid: Chat wordt dus geen nieuwe app, maar meer onderdeel van de bestaande dienst Android Berichten. Rich Communication Services is een uitgebreidere versie van sms, waar providers ondersteuning voor moeten aanbieden. KPN, T-Mobile en Deutsche Telekom, waar Vodafone onder valt, hebben al laten weten RCS te willen ondersteunen wanneer het zo ver is. Mocht een provider de nieuwe standaard niet ondersteunen, dan wordt het verstuurde bericht automatisch omgezet naar een sms-berichtje.

In tegenstelling tot het sms-bericht, krijgen gebruikers veel meer mogelijkheden, zoals het versturen van media en het openen van groepsgesprekken. Qua functionaliteit kun je RCS vergelijken met apps zoals WhatsApp of Telegram. De opvolger van de sms is echter niet van Google, waardoor ook andere bedrijven aan ondersteuning kunnen werken en de service ook op andere smartphones gebruikt kan worden, op eenzelfde manier waarop dat nu met sms gebeurt. Maar wanneer het zo ver is, is helaas nog onduidelijk.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.