‘Google test iPhone X-achtige veegbewegingen voor Android P’

16 april 2018 1 Minuut 0 Reacties
android-p-easter-egg

Er is een screenshot opgedoken waarop we mogelijk nieuwe veegbewegingen voor Android P te zien krijgen. Google lijkt hiervoor goed te hebben gekeken naar de iPhone X van Apple. Of deze interface daadwerkelijk naar het nieuwe Android komt, is helaas nog niet bekend.

Android P met iPhone X-achtige veegbewegingen – gerucht

Google heeft een screenshot gedeeld waarop we mogelijk een nieuwe veeginterface te zien krijgen, die lijken op de bewegingen die Apple geïmplementeerd heeft op de iPhone X. Op de screenshot zien we een navigatiebalk met daarin een witte terugknop en een witte, platte balk waar normaal gesproken de thuisknop zou zitten. De appwisselaar is niet aanwezig. Zonder de homeknop is het moeilijk terug te keren naar Home. Net als op de iPhone X kunnen gebruikers dat met deze balk doen door even omhoog te vegen.

Bovendien zou die terugknop alleen zichtbaar zijn op het moment dat je hem nodig hebt. Op dit moment is het nog niet duidelijk hoe je de Google Assistant moet oproepen; normaliter gebeurt dat door de thuisknop ingedrukt te houden. Vlak nadat Google echter de screenshot online had geplaatst, verwijderde de zoekmachinegigant hem, zodat er een zonder de nieuwe navigatiebalk gebruikt kon worden. Het is momenteel onduidelijk wat Google hiermee van plan is. Het kan zijn dat deze balk in Android P geïntroduceerd gaat worden.

Reacties (0)