Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Honor 10 onthuld: high-end smartphone met notch

Geschreven door
Geplaatst op24 april 2018, 10:42 CategorieAndroid

Vandaag is er een nieuwe smartphone van Honor, een dochterbedrijf van het Chinese Huawei, onthuld. Het gaat om de Honor 10, die op 27 april in China moet verschijnen en wereldwijd naar het schijnt op 15 mei verkrijgbaar is. Het is een high-end smartphone die voor een lage prijs beschikbaar is.

De Honor 10

De nieuwe smartphone van Honor beschikt over een 5,84-inch display. Dat heeft een beeldverhouding van 19:9 en 2.280 bij 1.080 pixels. Opvallend is dat er een ontwerp is gekozen dat heel erg goed denken aan de iPhone X: er zijn smalle randen, afgeronde hoeken en er is een notch. Daar zitten onder meer de camera en de luidspreker.

De Honor 10 wordt draaiende gehouden door de HiSilicon Kirin 970 processor. Die heeft zes gigabyte aan werkgeheugen ter beschikking. Verder is er voor de consument tussen de 64 en 128 gigabyte beschikbaar, afhankelijk van welk model je kiest. Dat geheugen is niet uit te breiden met een sd-kaart.

De Android 8.1-telefoon (overigens met softwarelaag EMUI 8.1 er overheen) heeft een dubbele camera aan de achterkant. Het gaat om een reguliere 18-megapixelsensor met diafragma van f/1.8. Die wordt aangevuld door een monochrome 24-megapixelsensor met f/2.0-diafragma. De selfiecamera biedt plaatjes met 24-megapixels en een diafragma van f/2.0.

De Honor 10 beschikt verder nog over een accu met capaciteit van 3.400 mAh en heeft een snellaadfunctie. De telefoon is beschikbaar in vier kleuren: blauw, grijs, paars en zwart. De 64GB-variant heeft in China omgerekend een adviesprijs van 337 euro. De 128GB-versie gaat daar voor 389 euro over de toonbank. Hoeveel de nieuwe smartphone in Nederland zal kosten is niet bekend, maar de prijs zal door importheffingen hoger komen te liggen.

  • Delen:
Huawei Honor 10
Android Oreo (8.x)
Honor 6X
Android Marshmallow (6.0)
Honor 5X
Android Lollipop (5.1)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.