Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

HP kondigt hybride Chrome OS-tablet Chromebook x2 aan

Geschreven door
Geplaatst op9 april 2018, 15:25 CategorieChrome OS

Twee weken nadat Acer de eerste Chrome OS-tablet aankondigde, kondigt HP een tweede Chrome OS-tablet aan: de HP Chromebook x2. Dit model is niet alleen hybride (en dus te gebruiken in combinatie met een toetsenbord), maar is ook een stuk meer high-end dan het model van Acer.

Dit is de HP Chromebook x2

Ongeveer twee weken geleden kondigde Acer officieel de eerste Chrome OS-tablet aan. Op maandag kondigt HP de tweede aan, eentje die een stuk flexibeler en high-end is. Het is de HP Chromebook x2, een apparaat dat het moet kunnen opnemen tegen de Apple iPad Pro. Het apparaat beschikt over een scherm van 12,3-inch, heeft een toetsenbordcover en biedt ondersteuning aan voor een stylus. In vergelijking met die iPad Pro wordt de x2 stukken goedkoper in de markt gezet: in Amerika heeft de tablet een prijskaart van 599 dollar.

Een compleet pakket, zoals HP hier aanbiedt, gaat in de VS gemakkelijk over de duizend dollar heen. Zoek je dus naar een mobiele werkplek, dan kan dat (sowieso) veel goedkoper dan bij Apple. De HP Chromebook x2 beschikt over een Intel Core m3-processor (van de Kaby Lake-generatie), 4 of 8 GB aan werkgeheugen, 32 GB aan interne opslagruimte en een schermresolutie van 2.400 bij 1.600 pixels. Ook zijn er stereospeakers, is er een frontcamera van vijf megapixel, een camera van dertien megapixel en twee usb-c-poorten.

Maar dat is nog niet alles. Er is tevens een micro-sd-kaartsleuf, een hoofdtelefoonaansluiting en ongeveer tien uur aan accuduur, aldus HP. Er mag overigens wel een kanttekening bij de prijsvergelijking met de iPad Pro worden geplaatst: voor een Chrome OS-tablet is de HP Chromebook x2 wel ontzettend duur. Het fijne aan een Chromebook is juist dat je voor een relatief laag bedrag toch een mooi product in huis kunt halen waar je prima op kunt werken. Wanneer de tablet naar Nederland komt, is helaas nog niet bekendgemaakt door HP.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.