Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Huawei werkt aan een mogelijke vervanger voor Android

Geschreven door
Geplaatst op28 april 2018, 19:35 CategorieAndroid

Het Chinese bedrijf Huawei blijkt te werken aan een alternatief voor Android. Bronnen van de South China Morning Post stellen dat het bedrijf de afgelopen jaren het systeem heeft ontwikkeld en geperfectioneerd. Niet omdat het per se een opvolger van Android wil, maar wel omdat de spanningen tussen China en de Verenigde Staten mogelijk zorgen dat het snel een ander besturingssysteem voor zijn mobiele telefoons nodig heeft.

Handelsoorlog en Huawei

De Amerikaanse overheid besloot korte tijd geleden dat technologie van de Chinese telecomfabrikant ZTE niet langer gebruikt mag worden in Amerikaanse producten en diensten. Het vooruitzicht dat ZTE niet langer actief mag zijn in de Verenigde Staten, doet een belangrijke vraag opkomen: hebben Chinese bedrijven een eigen besturingssysteem voor hun smartphones nodig?

Huawei lijkt gedacht te hebben van wel. Volgens anonieme bronnen die actief zijn binnen het bedrijf, wordt er hard gewerkt aan de ontwikkeling en het perfectioneren van een besturingssysteem van de Chinese smartphonemaker. Dat zou al in 2012 begonnen zijn met de ontwikkeling daarvan. Daar komt bij dat het systeem niet alleen voor smartphones, maar ook voor tablets en computers geschikt is.

Strategische investering

Voorlopig wil het bedrijf het systeem niet in gebruik nemen. Het zou meer een strategische investering zijn dan een serieuze concurrent voor Android. Het systeem werkt nog niet zo goed en er zijn niet heel veel apps van derde partijen geschikt voor. In een reactie liet Zhao Ming, voorzitter van Honor (een dochterbedrijf van Huawei) weten dat het “een kwestie van capaciteit en noodzaak” is.

Zhao vertelde dat er geen directe plannen zijn om het systeem in gebruik te nemen, omdat er “actief samengewerkt wordt met Google” en dat het bedrijf Android gewoon wil blijven gebruiken. Verder laat Huawei in een statement weten “geen plannen te hebben om in de nabije toekomst een eigen besturingssysteem uit te brengen.”   

  • Delen:
Huawei P20 Pro
Android Oreo (8.x)
Huawei P20
Android Oreo (8.x)
Huawei P20 Lite
Huawei P20 Lite
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.