Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Instagram beperkt datatoegang voor third-party applicaties

Geschreven door
Geplaatst op3 april 2018, 15:41 CategorieApplicaties

Instagram heeft laten weten dat third-party applicaties, die bovenop de fotodeeldienst werken, voortaan nog maar beperkt toegang hebben tot gebruikersdata. Daarnaast heeft het bedrijf ervoor gekozen sommige ontwikkelaars helemaal geen toegang meer te verlenen.

Instagram beperkt datatoegang voor derden

Het kan zijn dat de onofficiële Instagram-achtige app die je nu gebruikt ineens (gedeeltelijk) stopt met werken. Het team achter de fotodeeldienst heeft er namelijk voor gezorgd dat derde partijen voortaan beperkt toegang hebben tot gebruikersdata door het aanpassen van de api. Api’s zijn een belangrijk onderdeel binnen Android, omdat het apps in staat stelt met andere apps of functies binnen de hardware te communiceren, dankzij dezelfde basis. En je begrijpt dat er dan veel data van de gebruiker bij komt kijken.

Zo is het zo dat ontwikkelaars voortaan niet vijfduizend keer, maar tweehonderd keer per uur die data mogen verversen (dus opnieuw mogen binnenhalen). De verandering is afgelopen vrijdag ingegaan, bevestigt TechCrunch. Deze verandering betekent dat sommige apps en ontwikkelaars – die constant nieuwe informatie analyseren over je gebruikte hashtags, volgers, de mensen die je volgt en meer – hun werk niet goed of helemaal niet meer kunnen doen wanneer dat limiet is bereikt. Er is maar een beperkte hoeveelheid data beschikbaar.

Maar misschien is dat wel juist wat Instagram hiermee wil bereiken. Moederbedrijf Facebook komt de laatste tijd namelijk slecht in het nieuws, met het privacyschandaal omtrent Cambridge Analytica. Dat bedrijf kreeg namelijk de data van zo’n vijftig miljoen Facebook-gebruikers in handen, zonder dat die gebruikers daar toestemming voor hadden gegeven. Bovendien had Instagram het plan om die datatoegang te beperken in 2020, dus lijkt het erop dat het bedrijf de plannen flink naar voren heeft gehaald.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)
Apple iPhone X
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.