Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Instagram laat gebruikers binnenkort gebruikersdata downloaden

Geschreven door
Geplaatst op12 april 2018, 9:50 CategorieApplicaties

Instagram heeft bekendgemaakt dat gebruikers van de fotodeeldienst binnenkort een kopie van hun eigen gebruikersdata kunnen downloaden, net zoals je dat kunt doen op Facebook. Zo kun je achterhalen wat je precies allemaal met het platform hebt gedeeld.

Data van Instagram downloaden

Instagram werkt momenteel aan een tool waarmee gebruikers hun eigen data kunnen downloaden van het platform, om te kunnen achterhalen wat er nou allemaal is gedeeld in het verleden. Dit hulpmiddel zal vergelijkbaar zijn met de tool die Facebook onlangs heeft uitgebracht (lees daar op de website van Facebook meer over). Het bedrijf heeft dit nieuws bevestigd tegenover TechCrunch. Wanneer je de tool gebruikt straks, dan kun je dus monitoren welke data de fotodeeldienst allemaal van je heeft en wat je dus zelf deelt.

Ook Facebook wordt hiermee geholpen, aangezien dat sociale netwerk de eigenaar is van Instagram. Het bedrijf wil in Europa namelijk voldoen aan de nieuwe privacywet General Data Protection Regulation, die ook in Nederland zal gelden. In die wet staat dat gebruikersdata gewoon inzichtelijk moet zijn voor gebruikers. Ook moeten gebruikers hun data kunnen verwijderen wanneer ze dat willen, zonder dat er iets achterblijft op een server. De datatool zal naast berichten en video’s, ook verstuurde en ontvangen berichten bevatten.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)
Apple iPhone X
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.