Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Instagram laat je nu al je foto’s en informatie downloaden

Geschreven door
Geplaatst op25 april 2018, 9:25 CategorieApplicaties

Ook Instagram laat gebruikers voortaan alle data van hun profiel downloaden, zodat gebruikers kunnen zien welke informatie het sociale netwerk heeft opgeslagen. Binnen het datapakket zul je ook al je gemaakte foto’s en video’s aantreffen.

Download je data van Instagram

Instagram biedt gebruikers nu een speciale tool aan waarmee ze hun gebruikersdata kunnen downloaden van de fotodeeldienst, meldt Techcrunch. Wanneer je op de website van de dienst je e-mailadres achterlaat, dan krijg je al je foto’s, video’s, comments, profielinformatie en nog veel meer opgestuurd. Op de website is echter wel te lezen dat het tot 48 uur kan duren voordat de informatie je kant op komt, dus verwacht niet meteen een mail in je e-mailbox. De tool is overigens nu alleen beschikbaar op het web, nog niet in de apps.

Maar daar komt in de toekomst verandering, zodat gebruikers ook op Android en iOS hun data kunnen downloaden. De tool is vergelijkbaar met de mogelijkheid die Facebook sinds kort aanbiedt voor het downloaden van gebruikersdata. Dat Instagram deze tool aanbiedt is niet alleen omdat het kan, maar ook omdat het moet. De Europese Unie gaat namelijk in mei een nieuwe wet hanteren, de GDPR. In Nederland wordt die wet ook wel Algemene Verordening Gegevensbescherming genoemd. Check dus snel wat de dienst allemaal over je bijhoudt.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)
Apple iPhone X
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.