Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Motorola kondigt Moto G6, G6 Play, G6 Plus, E5 Plus en E5 aan

Geschreven door
Geplaatst op19 april 2018, 16:43 CategorieAndroid

Motorola, onderdeel van Lenovo, kondigt vandaag vijf nieuwe smartphones aan. Het gaat om de Motorola Moto G6, G6 Play en G6 Plus, evenals de Motorola Moto E5 Plus en E5. De telefoons beschikken over redelijke specificaties en relatief lage prijzen.

Dit zijn de Motorola Moto G6, G6 Play en G6 Plus

Donderdag heeft Motorola tijdens een evenement in Brazilië maar liefst vijf smartphones gepresenteerd. Drie daarvan vallen binnen de G6-lijn. De Moto G6 beschikt over een Qualcomm Snapdragon 450 (octacore, geklokt op 1,8 GHz) en 15W Turbopower-opladen via usb-c. De belangrijkste functie is echter de camera. Dit is namelijk dezelfde camera als op de Motorola Moto Z2 van vorig jaar. De camera beschikt over functies als Selective Focus en Selective Black and White, waarmee je prima foto’s kunt maken met het bekende bokeh-effect.

Sterker nog: dat effect is achteraf nog aan te passen, mocht je dat willen. Ook is het mogelijk een enkel onderdeel van kleur te voorzien, terwijl de rest in zwart en wit is. De sensoren in de camera beschikken over twaalf en vijf megapixel; de diafragma is f/1.8. Het scherm is 5,7-inch groot en heeft een full hd-resolutie. De Motorola Moto G6 Play heeft een enkele camera van dertien megapixel en f/1.2-diafragma aan boord en biedt dus niet dezelfde cameramogelijkheden aan zoals hierboven beschreven.

Wel krijgen gebruikers toegang tot een goede autofocusmodus, belooft de fabrikant. Onder de motorkap zit een accu van 4.000 mAh, die maar liefst 36 uur aan energie belooft — dat is natuurlijk altijd afhankelijk van hoe je hem gebruikt. Het scherm van de Motorola Moto G6 Plus is 5,9-inch groot, heeft een beeldverhouding van 2:1 en een resolutie van 720 bij 1.440 pixels. Onder de motorkap zit een Qualcomm Snapdragon 427. Door middel van het f/1.7 diafragma en de 1.4um pixelgrootte fotografeer je zelfs in minder lichte omgevingen.

Dit zijn de Motorola Moto E5 Plus en E5

Met een 5.000 mAh batterij is de Motorola Moto E5 Plus een prima telefoon voor op reis. Het is 6-inch groot, heeft een 2:1-beeldverhouding en heeft een resolutie van 720 bij 1.440 pixels. Daarnaast voelt het ook nog eens goed aan door het golfpatroontje in het design en licht gebogen achterkant en ontgrendel je hem in een mum van tijd dankzij de vingerafdrukscanner. Onder de motorkap zit een Qualcomm Snapdragon 435-chipset. De camera beschikt over een sensor van twaalf megapixel en diafragma van f/2.0.

Ook de Moto e5 is er voor je gedurende de dag. Door het 5.7”-scherm, 2:1-beeldverhouding en ergonomisch gebogen achterkant ligt dit model lekker in de hand. Met de discrete vingerafdrukscanner zijn notificaties, telefoongesprekken of de home pagina gemakkelijk direct te openen. De speciale micro-sd-kaart geeft je extra ruimte voor foto’s, muziek en video’s.

Prijs en beschikbaarheid

De Motorola Moto G6 Plus ligt vanaf mei in de winkels voor een prijs van 299,99 euro. De telefoons zijn beschikbaar in de kleuren deep indigo en nimbus. De Motorola Moto G6 ligt vanaf juni in de winkels voor een prijs van 249,99 euro. De telefoons zijn beschikbaar in de kleuren deep indigo en zilver. De Motorola Moto G6 Play ligt vanaf juni in de winkels voor een prijs van 199,99 euro. De telefoons zijn beschikbaar in de kleuren deep indigo en fine gold.

De Motorola Moto E5 Plus ligt vanaf juni in de winkels voor een prijs van 189,99 euro. De telefoons zijn beschikbaar in de kleuren goud en grijs. De Motorola Moto E5 ligt vanaf juni in de winkels voor een prijs van 149,99 euro. De telefoons zijn beschikbaar in de kleuren goud en grijs.

  • Delen:
Motorola Moto G6 Plus
Motorola Moto G6 Plus
Android Oreo (8.x)
Motorola Moto G6
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.