Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Motorola Moto G6- en E5-modellen krijgen weinig software-updates

Geschreven door
Geplaatst op23 april 2018, 9:18 CategorieAndroid

Mocht je voornemens zijn één van de nieuwe modellen van de Motorola Moto G6 of Moto E5 te kopen, houd er dan rekening mee dat je weinig software-updates krijgt. Motorola belooft namelijk slechts één grote Android-updates voor alleen de G6-serie.

Motorola Moto G6 krijgt Android P

Mocht je één van de onlangs aangekondigde Motorola Moto G6- of Moto E5-modellen overwegen als je nieuwe smartphone, dan hebben we slecht nieuws: Motorola belooft namelijk maar één grote software-update voor de G6-serie smartphones. Op het moment dat die smartphones verschijnen, dan draaien ze al op Android 8.0 Oreo, dus die update neem je sowieso al mee. De volgende grote update is Android P, die ergens dit najaar moet verschijnen. Dat is de enige update die de fabrikant belooft voor de nieuwe budgettoestellen.

De toekomst van de Moto E5-serie ziet er nog slechter uit: Motorola maakt helemaal niet de belofte Android P uit te brengen voor de serie. Bovendien hoeven zowel de G6- als E5-series allebei niet te rekenen op maandelijkse beveiligingsupdates. De fabrikant zal daarentegen elke zestig tot negentig dagen een update uitbrengen ten behoeve van de beveiliging. Dit oogt slecht voor de Android-markt als geheel, aangezien er nu al zo veel te doen is omtrent die beveiligingsupdates. Gelukkig brengt Nokia ook betaalbare smartphones (met Android One!) uit.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.