Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nintendo brengt deze zomer Dragalia Lost uit voor mobile

Geschreven door
Geplaatst op27 april 2018, 9:20 CategorieGaming

Nintendo heeft een nieuwe game voor mobiele apparaten aangekondigd: Dragalia Lost. Dit is een game zonder bekende Nintendo-personages, die ook niet in samenwerking met DeNa wordt gemaakt. In plaats daarvan werkt het bedrijf samen met Cygames.

Dragalia Lost verschijnt deze zomer

Nintendo werkt samen met ontwikkelaar Cygames aan een nieuwe actie-rpg voor Android en iOS. Het spel, Dragalia Lost, zal deze zomer verschijnen in Japan, Taiwan, Hong Kong en Macau (China) en zal later ook naar Noord-Amerika en Europa komen. Cygames is bij sommige gamers wellicht bekend door spellen als Granblue Fantasy, één van de meest populaire mobiele games in het land van de rijzende zon. Dat spel maakt gebruik van het gacha-systeem voor het ontgrendelen van nieuwe personages, net zoals in Nintendo’s Fire Emblem.

Dat is een willekeurig systeem waar gamers echt geld in kunnen stoppen, waardoor het tevens ook een controversieel systeem is. Je weet immers niet direct welk personage je krijgt. Nier: Automata- en Bayonetta-ontwikkelaar PlatinumGames werkt ondertussen aan een versie voor de PlayStation 4, dus rekenen er maar op dat je straks her en der Dragalia Lost zal tegenkomen. Nintendo is overigens niet verantwoordelijk voor de game, maar helpt dus wel mee aan de ontwikkeling. Ook heeft het een belang van vijf procent genomen in Cygames.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)
Apple iPhone X
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.