Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Ontwerp Nokia X onthuld: high-end smartphone met notch en dubbele camera

Geschreven door
Geplaatst op27 april 2018, 18:18 CategorieAndroid

De notch. Je houdt ervan of je haat ‘m. Hoe dan ook: steeds meer smartphonemakers brengen hem naar hun high-end toestellen. Dat moet ook wel, gezien de trend van voorkantbedekkende schermen. Nu is het Finse Nokia het volgende bedrijf dat de trend volgt. Het lijkt erop dat de Nokia X een notch krijgt.

Ontwerp Nokia X

Tijdens een evenement in China, onthulde HMD zijn nieuwste high-end smartphone. Het gaat om een toestel dat het ontworpen heeft voor de Chinese markt, dat onder de naam Nokia X uitgebracht wordt. Een internationale variant moet er volgens de geruchten ook komen, onder de naam Nokia X6.

Details van deze nieuwe smartphone zijn nog niet onthuld. Maar aan de hand van het gelekte ontwerp, kunnen we zeggen dat de telefoon de laatste trends op het gebied van het design in elk geval volgt. Er is een groot scherm, maar ook een grote notch. Die laat zo te zien ruimte over voor de selfiecamera, een sensor en mogelijk de speaker.

Over specificaties van deze telefoon is nog niets zeker. Wel horen we dat de telefoon een 5,8-inch display krijgt met schermverhouding van 19:9. Het toestel zou vier tot zes gigabyte aan werkgeheugen hebben. Daarnaast draait hij op een Qualcomm Snapdragon 636-processor of MediaTek P60.

Of en wanneer het toestel naar de internationale markt komt is niet bekend.

  • Delen:
Nokia 8 Sirocco
Android Oreo (8.x)
Nokia 7 Plus
Android Oreo (8.x)
Nokia 6 (2018)
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.