Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Ook de Surface Pro 4 krijgt nu ondersteuning voor de Surface Dial

Geschreven door
Geplaatst op24 april 2018, 10:53 CategorieMicrosoft

Microsoft rolt nieuwe firmware uit voor de Surface Pro 4. Die firmware bevat ondersteuning voor de Surface Dial, een accessoire die eruit ziet als een soort puck. Die kan gebruikt worden om door de Windows-apparaten te navigeren en ze te besturen.

Ondersteuning Surface Dial

Dat de Surface Pro 4 nu ook ondersteuning biedt voor de Surface Dial heeft behoorlijk lang op zich laten wachten. Microsoft onthulde het apparaat tegen het einde van 2016. Toen werd beloofd dat begin 2017 ook een apparaat als de Surface Pro 4 van ondersteuning van de Dial voorzien zou worden.

Om de één of andere reden is dat niet gelukt, maar nu – anderhalf jaar later – is het bedrijf er dan toch in geslaagd om de ondersteuning toe te voegen. Daarmee kan de 110 euro kostende Dial ook gebruikt worden om de tablet uit 2015 te besturen. De bluetooth-puck biedt vooral handige menu’s op het scherm van de tablet, waarmee het apparaat snel gebruikt kan worden.

Het gebruik van de Surface Dial wordt niet door alle apps die beschikbaar zijn voor de Surface Pro 4 ondersteund. Er zijn wel een aantal belangrijke apps waarin dat kan: Adobe Photoshop, Illustrator, de Office-programma’s van Microsoft en een aantal andere tekenprogramma’s.

  • Delen:
Microsoft Surface Pro 4
Windows 10
Microsoft Surface 3
Windows 8
Microsoft Surface Book 2
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.