‘Opvouwbare Samsung-telefoon is als Galaxy Note met extra scherm’

18 april 2018 1 Minuut 0 Reacties

Er wordt al vele jaren gesproken over een opvouwbare smartphone. Het Zuid-Koreaanse Samsung lijkt als eerste met zo’n telefoon te komen en volgens Koreaanse media ligt het ontwerp van die smartphone - de Galaxy X - in juni vast. Er lijken nu voor het eerst verhalen te zijn over hoe dat toestel werkt.

Opvouwbare telefoon Samsung

De nieuwe Samsung-telefoon zou een beetje lijken op de Galaxy Note, maar dan een met een dubbel scherm. Dat laat zich naar het schijnt naar binnen dichtvouwen. Het uitgevouwen scherm zou ongeveer zeven inch groot zijn – het formaat van een kleine tablet dus. De twee ‘losse’ helften hebben beiden een formaat van 3,5-inch.

Interessant is dat de telefoon uitgevouwen overigens niet veel groter zal zijn dan de Galaxy Note 8, waarmee het wat he formaat betreft eigenlijk ook wel meevalt. Zo bezien is de telefoon dan ook erg handzaam. Samsung zou de telefoon niet en masse gaan produceren, maar voor een half tot twee miljoen exemplaren gaan.

De lancering vindt plaats begin volgend jaar, stellen diverse Koreaanse media. De telefoon werd overigens al getoond tijdens de CES 2018, aan een handjevol investeerders en telecomproviders. Toen ging het om diverse concepten waarmee het Zuid-Koreaanse bedrijf naar het schijnt vooral even wilde showen wat er allemaal mogelijk is straks.

Reacties (0)