Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Patent van Samsung toont videobellen met AR Emoji

Geschreven door
Geplaatst op24 april 2018, 9:15 CategorieApplicaties

Samsung wil mogelijk videobellen met AR Emoji gaan introduceren, blijkt uit een onlangs toegewezen patent. Het bedrijf zou deze technologie willen inzetten om te voorkomen dat smartphones ontzettend bandbreedte gebruiken tijdens het bellen met beeld.

Videobellen met AR Emoji van Samsung

Toen Samsung de AR Emoji uitrolde, leefde de gedachte dat het bedrijf dit deed om te kunnen concurreren met Apple (die Animoji heeft). Echter, uit een onlangs toegewezen patent blijkt mogelijk dat het Zuid-Koreaanse bedrijf andere plannen heeft voor de augmentedrealitytechnologie. De technologie kan mogelijk worden gebruikt voor het beperken van bandbreedtegebruik van live video. In plaats van echte mensen te gebruiken, zul je dan een 3d-weergave zien van de persoon die iets live uitzendt.

In het patent staat het als volgt beschreven.

Existing video communication systems typically require high bandwidth and are inherently high latency as entire image sequences need to be generated and compressed before transmitting the signal to the another device.

Ook opmerkelijk: in het patent staat ook een zin dat mensen vaak geen oogcontact kunnen maken via videobellen of live video, omdat de camera niet direct in het scherm zit.

A need exists for a visual communication system capable of displaying the user’s actual likeness, facial expressions, and motion in real time, while reducing bandwidth.

Op moment van schrijven kunnen AR Emoji, die worden gemaakt op basis van een foto van jezelf, niet worden gebruikt voor live video of videobellen. Wel kun je gifjes van jezelf maken en naar je vrienden sturen.

Lees ook onze recensie van de Samsung Galaxy S9 Plus, waar de emoji op zijn geïntroduceerd.

  • Delen:
Samsung Galaxy S9 Plus
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.