Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung Galaxy S6 en S6 Edge krijgen geen beveiligingsupdates meer (update)

Geschreven door
Geplaatst op3 april 2018, 9:41 CategorieAndroid

Samsung heeft laten weten dat de Samsung Galaxy S6 en S6 Edge geen maandelijkse beveiligingsupdates meer zullen ontvangen. Tot op heden hebben eigenaars van die toestellen, van inmiddels drie jaar oud, daar nog wel van kunnen genieten.

Samsung Galaxy S6 en S6 Edge krijgen geen beveiligingsupdates meer

Samsung lanceerde in 2015 de Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge, twee Android-toestellen waarbij design hoog in het vaandel staat. Deze smartphones moeten het nu, drie jaar later, zonder maandelijkse beveiligingsupdates gaan doen, laat Samsung weten. De telefoons staan niet meer in het lijstje smartphones dat mag rekenen op die updates, waar de Galaxy S7, Galaxy S8 en Galaxy S9 bijvoorbeeld wel op staan. Galaxy S6 Edge Plus en de Galaxy S6 Active zullen de komende maanden nog wel updates ontvangen.

Die twee laatstgenoemde toestellen zijn iets later uitgebracht, waardoor ze dus vanzelfsprekend ook iets langer worden ondersteund. De lijst met toestellen die worden voorzien van updates is overigens meer bedoeld als richtlijn dan iets waar je Samsung op kunt aanspreken. Naast de lijst met maandelijks te updaten smartphones, is er ook een lijst met smartphones die elk kwartaal geüpdatet zou moeten worden, zoals de Galaxy A- en J-serie. Meestal krijgen Android-smartphones tot twee jaar na de releasedatum maandelijks updates.

Update: Samsung heeft een statement gegeven over het gebrek aan maandelijkse update.

Voor de Samsung Galaxy S6 uit 2015 en Galaxy S5 uit 2014 is de supportperiode met beveiligingsupdates per maand of kwartaal afgelopen. Het klopt dat wij nog updates kunnen aanbieden voor de Galaxy S6 en Galaxy S5, maar doen dat niet meer iedere maand of kwartaal. Wanneer er een update voor deze toestellen beschikbaar wordt gesteld, verschijnt een melding op de smartphone dat deze kan worden geïnstalleerd via WiFi of 3G/4G. In deze over-the-air (OTA) update zitten ook de laatste beveiligingspatches. De Galaxy S6 Edge+ blijven wij nog met maandelijkse updates ondersteunen tot en met het derde kwartaal van 2018.

  • Delen:
Samsung Galaxy S9
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.