Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Sony komt met A5-versie van zijn digitale krant

Geschreven door
Geplaatst op17 april 2018, 11:32 CategorieHardware

Vandaag heeft Sony een nieuwe versie van zijn DPT-RP1 aangekondigd. Dat is een tablet die het bedrijf zelf omschrijft als een “digitale krant” en is eigenlijk gewoon vooral een blok e-inkt op het formaat van een A4-velletje. Nu heeft Sony een A5-versie aangekondigd.

Nieuwe versie van Sony

De nieuwe versie die Sony heeft aangekondigd heeft de illustere naam DPT-CP1 gekregen. Het 10,3-inch scherm heeft een resolutie van 1.404 bij 1.872 ‘pixels’ gekregen. Per inch zitten er daarmee 224 pixels per inch. Verder is het apparaat ertoe in staat zestien verschillende soorten grijs weer te geven.

Bediening vindt plaats met behulp van een stylus, die je toestaat om op het apparaat te tekenen, documenten te maken of te bewerken. De DPT-CP1 heeft een opslagcapaciteit van zestien gigabyte. Documenten kunnen gedeeld worden binnen iOS, Android, Windows en Mac-apparaten via een companion-app.

Ook is de Sony DPT-CP1 exact 5,9 millimeter dik en weegt hij ongeveer 250 gram. Het apparaat kan op een volgeladen accu een volledige maand meedraaien volgens het Japanse bedrijf. Overigens lijkt het erop dat het apparaat voorlopig alleen in Japan beschikbaar is, net als zijn voorganger.

De prijs is ook groot: hij kost “minder dan” 70.000 yen, wat omgerekend zo’n 530 euro zou zijn. De DPT-CP1 is vanaf juni beschikbaar.

  • Delen:
Sony Xperia XZ2
Android Oreo (8.x)
sony xperia xa2 ultra
Sony Xperia XA2 Ultra
Android Oreo (8.x)
Sony Xperia L2
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.