Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Sony kondigt Sony Xperia XZ2 Premium met 4k-scherm en twee camera’s aan

Geschreven door
Geplaatst op16 april 2018, 11:03 CategorieAndroid

Nog geen twee maanden geleden presenteerde Sony de Xperia XZ2-smartphones. Maar nu kondigt het bedrijf de Sony Xperia XZ2 Premium aan. Qua design oogt het apparaat nog hetzelfde, maar het scherm en het camerasysteem zijn aangepast.

Sony Xperia XZ2 Premium met 4k-scherm en twee camera’s

Tijdens Mobile World Congress 2018 kondigde Sony officieel de Sony Xperia XZ2 aan. En nu, nog geen twee maanden later, is daar al een verbeterde versie van gepresenteerd, namelijk de Sony Xperia XZ2 Premium. Deze versie moet in de zomer worden gelanceerd, voor een nog onbekende prijs. Het scherm heeft een formaat van 5,8-inch (0,01-inch groter dan op de reguliere XZ2) en een schermresolutie van 4k, waar dat nodig is. Daarnaast is er uiteraard ondersteuning voor high dynamic range en die nieuwe trilmotor van de smartphones.

De Sony Xperia XZ2 Premium is de eerste Sony-smartphone die is voorzien van twee camera’s op de achterkant. Eén camera beschikt over een negentien megapixel-sensor, terwijl de andere beschikt over een monochrome sensor van twaalf megapixel. Het systeem is in staat foto’s met een maximale iso-waarde van 51.200 te maken. Video’s gaan niet hoger dan 12.800. Middels de AUBE fusion image-processor van Sony zorgt het bedrijf ervoor dat de foto’s en video’s er niet korrelig uitzien. Je zou hiermee dus foto’s met weinig licht kunnen maken.

Het camerasysteem beschikt verder over een portretmodus (met het bokeh-effect) en laat je ook foto’s maken met alleen de monochrome sensor, voor haarscherpe zwart-witfoto’s. Helaas is het echter zo dat deze functies niet direct beschikbaar zijn in de zomer, maar pas arriveren in het derde kwartaal van 2018 middels een software-update. Daarnaast heeft de Sony Xperia XZ2 Premium een grotere accu (3.540 mAh) en meer werkgeheugen (6 GB) en een betere frontcamera. Verder zijn de specs gelijk aan de Xperia XZ2.

  • Delen:
Sony Xperia XZ2 Premium
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.