Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Spotify wil gratis versie streamingdienst flexibeler maken’

Geschreven door
Geplaatst op11 april 2018, 10:13 CategorieApplicaties

Muziekstreamingdienst Spotify zou zijn gratis versie flexibeler willen maken om meer mensen aan te kunnen trekken. Het doel is om het platform toegankelijker te maken op mobiele apparaten en gebruikers meer controle te geven over wat ze precies horen.

Spotify wil gratis dienst flexibeler maken – gerucht

Spotify wil mogelijk zijn streamingdienst voor mensen die niet betalen flexibeler gaan maken. Bloomberg schrijft dat het bedrijf de gratis versie op mobiele apparaten wil gaan tweaken, zodat het gebruik versimpeld kan worden. Zo moeten mensen op mobiele apparaten gemakkelijker bij hun afspeellijsten kunnen komen en moeten ze meer controle hebben over wat ze te horen krijgen. Nu is het nog zo dat gebruikers van de gratis dienst geen specifiek nummer kunnen horen uit een playlist en dat ze op shuffle moeten luisteren.

Gratis gebruikers zouden dus iets meer controle moeten krijgen, maar complete controle is nog steeds alleen weggelegd voor betalende klanten. Spotify krijgt nog steeds veel kritiek te verduren over de gratis versie. Die zou namelijk schade brengen aan artiesten, omdat er geen geld in het laatje komt. Het bedrijf zegt echter dat veel gratis gebruikers overstappen naar de betaalde variant, en dat die gratis variant dus onmisbaar is in hun strategie. Door gratis gebruikers iets meer vrijheid te geven, gaan mogelijk meer mensen over de streep.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)
Apple iPhone X
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.