Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

SwiftKey stopt met de Swifmoji-app

Geschreven door
Geplaatst op17 april 2018, 10:33 CategorieApplicaties

In 2016 lanceerde het bedrijf van de populaire toetsenbordapplicatie SwiftKey een speciale app voor emoji. Deze zogenaamde Swiftmoji-app voorspelt welke emoji je wilt gebruiken. Vandaag heeft SwiftKey echter bekendgemaakt dat het zal stoppen met de app.

Swiftmoji voorspelt welke emoji je wilt gebruiken. Dit werkt eigenlijk hetzelfde als SwiftKey. Net als bij woordsuggesties kreeg je nu de emojibalk boven het toetsenbord. Na het intypen van woorden zal de emojibalk voorspellen welke emoji je op dat moment wilt gebruiken. Dit deed het toetsenbord op basis van context. Een woord als vakantie zal bijvoorbeeld golven, palmbomen of zonnetjes laten zien. Daarnaast had de app grotendeels dezelfde functies als SwiftKey zelf.

Veel functies van Swiftmoji zijn in SwiftKey te vinden

SwiftKey stopt dus met de speciale Swiftmoji-app. De app had sinds oktober 2016 al geen update meer gekregen en veel functies zijn al te vinden in de SwiftKey-app. Ook SwiftKey voorspelt al welke emoji je wilt gebruiken. Daarnaast viel de populariteit van Swiftmoji tegen. SwiftKey heeft al meer dan honderd miljoen downloads, terwijl de speciale emoji-app bleef steken op minder dan één miljoen downloads. Er was dus niet echt een reden voor het bedrijf achter de toetsenbordapplicatie om een speciale app voor emoji te houden. Gebruik je toch nog de speciale emoji-app? Geen zorgen, de app blijft online staan. Verwacht alleen geen toekomstige updates meer.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.