Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Telegram doet waarschijnlijk niets tegen piracyproblemen van chatdienst

Geschreven door
Geplaatst op16 april 2018, 9:27 CategorieApplicaties

Telegram heeft last van grote piracyproblemen en het ziet er voorlopig niet naar uit dat het bedrijf daar iets aan gaat doen. Gebruikers kunnen bestanden in grote formaten uploaden en daar wordt goed misbruik van gemaakt door films en serie-afleveringen aan te bieden in groepen.

Telegram heeft een piracyprobleem

Telegram is een populaire berichtendienst, omdat het één van de eerste chatapplicaties was waar de gesprekken van gebruiker tot gebruiker zijn versleuteld. Maar dat is mogelijk niet de enige reden: gebruikers kunnen ook grote bestanden met elkaar delen. Als je die mogelijkheid combineert met openbare groepen, dan kom je al snel op een probleem uit: gebruikers delen films en series met elkaar via deze dienst. Toegang verkrijgen tot zo’n groep is ook niet heel moeilijk: gewoon zoeken op ‘movies’ en je komt geheid wat tegen.

Hoewel er wel een limiet van 1,5 GB per bestand is, kunnen groepadmins zo veel bestanden uploaden als ze zelf willen. Zo zijn er dus groepen ontstaan die enkele terabytes aan illegale content kunnen aanbieden. Het grote nadeel aan dit systeem is dat je niet zeker weet wát je precies downloadt — die nieuwe bioscooprelease zou dus zomaar een virus of keylogger kunnen zijn. Tot op heden laat Telegram niet zien hier tegenop te treden, op een paar verbannen groepen na. Wel komen er verbeterde tools aan voor de moderators.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)
Apple iPhone X
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.