Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Toekomstige iPhones krijgen gebogen schermen en contactloze bediening’

Geschreven door
Geplaatst op4 april 2018, 15:41 CategorieiPhone

Toekomstige iPhones krijgen mogelijk gebogen displays en contactloze bediening, zo meldt Bloomberg. Apple wil zich meer gaan onderscheiden van de concurrentie in een markt die steeds drukker wordt. De iPhone is het belangrijkste product van Apple en het bedrijf is dan ook druk bezig om nieuwe technologieën voor toekomstige producten te ontwikkelen.

Volgens Bloomberg is Apple bezig met het ontwikkelen van schermen voor de iPhone dat van boven tot onder een kleine curve krijgt. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld de nieuwe smartphones van Samsung, waar de schermen juist aan de zijkanten gebogen zijn. Hiervoor zal Apple wel verder moeten gaan met oled-schermen, die gemakkelijker zijn te buigen in tegenstelling tot lcd-displays. De technologie zou over twee tot drie jaar in een nieuwe iPhone kunnen zitten.

Contactloze bediening voor de iPhone

De andere technologie waar Apple aan zou werken gaat om contactloze bediening. Hierdoor is het mogelijk om de iPhone te bedienen zonder het scherm daadwerkelijk aan te raken. Ook deze technologie is nog niet klaar. Samsung heeft al eerder een soortgelijke techniek geïntroduceerd met Air Gestures op de Galaxy S4. Of Apple werkt aan een soortgelijke techniek of dat deze geavanceerder moet worden dan Air Gestures is nog niet bekend.

Apple zou nog steeds bezig zijn met het doen van onderzoek naar beide technologieën en het is dan ook nog niet zeker of deze straks daadwerkelijk in nieuwe iPhones zullen zitten. Het is goed om te zien dat we de komende jaren nieuwe innovaties zullen gaan zien. Zo is de grote concurrent Samsung bezig met een opvouwbare smartphone en Apple zet nu dus ook vol in op nieuwe ontwikkelingen.

  • Delen:
Apple iPhone X
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.