Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

WebView Safe Browsing komt deze maand naar alle Android-apps

Geschreven door
Geplaatst op18 april 2018, 9:30 CategorieAndroid

Google rolt een update uit voor WebView Safe Browsing. Met deze feature beschermt de zoekmachinegigant mensen al jaren tegen malafide websites, maar alleen via browsers. Nu komt de feature ook naar het gros van alle Android-applicaties toe.

WebView Safe Browsing naar gros van Android-apps

Google houdt al jaren een lijst bij van slechte en malafide websites, zodat het mensen kan beschermen tegen phishing en andere vormen van oplichting. Dat doet het bedrijf middels de Safe Browsing-api. Webbrowsers die gebruikmaken van deze api krijgen toegang tot de lijst, waardoor die browsers dus al een veiligere omgeving kunnen aanbieden dan browsers die zich daar niet bij hebben aangesloten. Wanneer er naar een website wordt gesurft die op de lijst staat, dan krijg je een (soortgelijke) melding zoals bovenaan dit artikel te zien.

Chrome, Safari, Firefox, Opera en heel veel andere browsers maken gebruik van de Safe Browsing-api. Maar die api komt nu ook naar WebView toe. Met WebView zijn appmakers in staat content op een webpagina te laten zien, binnen de app. Maar dan maak je dus geen gebruik van de Safe Browsing-api. Daar komt deze maand verandering in, aangezien Google laat weten dat WebView Safe Browsing onderweg is. Het gros van de app krijgen hier toegang tot, waardoor Android wederom een stukje veiliger geworden is.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.