Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

YouTube speelt video’s automatisch af in Home-sectie Android-app

Geschreven door
Geplaatst op10 april 2018, 10:30 CategorieApplicaties

YouTube heeft bekendgemaakt dat er nu een update wordt uitgerold naar de Android-applicatie van de videostreamingdienst, die ervoor zorgt dat video’s automatisch worden afgespeeld in de Home-sectie. Maar die functie kun je ook weer uitschakelen.

Video’s spelen automatisch af in YouTube-app

YouTube heeft laten weten dat gebruikers van de Android-app een update kunnen verwachten die ervoor zorgt dat de video’s in de Home-sectie, meestal de eerste sectie die in beeld verschijnt wanneer je de app opent, automatisch worden afgespeeld. Momenteel werkt de functie nog niet in de sectie voor abonnementen of tijdens het zoeken. Wanneer je, na de update, door je Home-menu scrolt, dan zal de video die het meest bovenaan in beeld staat worden afgespeeld. Je zult niet meteen het geluid horen dat bij de video hoort.

Wel zie je in beeld een golf van geluiden, rechts in het videovenster. Mocht een video zijn voorzien van captions dan zie je die ook in beeld, nog voordat je de video hebt geopend. Automatisch afspelen wordt gepauzeerd op het moment dat je scrolt met een video in de picture-in-picture-modus. Maar je kunt er ook voor kiezen deze functie helemaal uit te schakelen. Dat doe je door naar Instellingen > Autoplay te gaan. Je kunt er daar voor kiezen dat de functie altijd werkt of alleen werkt met wifi. Maar je kunt hem dus ook helemaal uitschakelen.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.