Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Zuckerberg: Facebook luistert niet mee via microfoon op smartphone

Geschreven door
Geplaatst op11 april 2018, 9:53 CategorieApplicaties

Tijdens de hoorzitting met de Amerikaanse Senaat heeft Facebook-oprichter Mark Zuckerberg gereageerd op een populaire complottheorie dat de app van het bedrijf altijd meeluistert en op basis van wat je zegt advertenties kan weergeven. Zuckerberg ontkent dit.

Facebook luistert niet mee via microfoon op smartphone of tablet

Wanneer je iemand over Facebook spreekt, dan komen er wellicht complottheorieën bovendrijven. Zo zou Facebook de microfoon van je smartphone of tablet gebruiken om je gesprekken te volgen, zodat er betere advertenties op basis van je interesses getoond kunnen worden. Mark Zuckerberg, oprichter van het sociale netwerk, kreeg daarover een vraag van de Amerikaanse Senaat waar de man nu verantwoording aflegt over het privacyschandaal omtrent Cambridge Analytica. Zuckerberg dinsdag, lokale tijd, dat dit gebeurt.

De senator die de vraag stelde, vroeg of Zuckerberg simpelweg ja of nee kan antwoorden op de vraag of microfoons op slimme apparaten worden gebruikt voor het invullen van, eventueel ontbrekende, gebruikersdata voor persoonlijke advertenties. Zuckerberg zei daarop ‘nee’. De CEO legt uit dat gebruikers wel video met audio kunnen uploaden, maar dat er dus niet op de achtergrond gespioneerd wordt. De website Engadget heeft een transcriptie van het korte gesprek op z’n website gezet, die we hieronder hebben overgenomen.

Peters: I have heard constituents say Facebook is mining audio from their mobile devices for the purpose of ad targeting. This speaks to the lack of trust we are seeing. I understand there are technical and logistical issues for that to happen. For the record, I hear it all the time, does Facebook use audio obtained from mobile devices to enrich personal information about its users?

Zuckerberg: We do not. Senator, Let me be clear on this. You are talking about the conspiracy theory passed around that we listen to what is going on on your microphone and use that. We do not do that. We do allow people to take videos on their device and share those. Videos also have audio. We do, while you are taking a video, record that and use that to make the service better by making sure that you have audio. That is pretty clear.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)
Apple iPhone X
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.