Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Android Berichten maakt kopiëren 2fa-codes gemakkelijker

Geschreven door
Geplaatst op14 mei 2018, 9:18 CategorieApplicaties

Google heeft een update uitgebracht voor de berichtendienst Android Berichten, waardoor het kopiëren van 2fa-codes gemakkelijker wordt. Die afkorting staat voor two factor authentication , een beveiligingsprincipe dat wij in het Nederlands tweestapsverificatie noemen.

Gemakkelijk 2fa-codes kopiëren met Android Berichten

Wellicht is het herkenbaar: je bent eindelijk begonnen aan tweestapsverificatie en moet nu constant 2fa-codes overnemen om ergens in te loggen, nadat je al je wachtwoord hebt ingetikt of gekopieerd uit een wachtwoordmanager. Je bent goed bezig en dat verdient een beloning en die beloning komt nu vanuit Google. Wanneer je gebruikmaakt van de applicatie Android Berichten, dan wordt het kopiëren van dergelijke codes gemakkelijker. Je kunt ze namelijk direct uit de notificatie kopiëren, middels een nieuw knopje.

Android Berichten zal de 2fa-code namelijk herkennen en aanbieden hem voor je te kopiëren. 2fa staat voor two factor authentication , een beveiligingsprincipe dat wij in het Nederlands tweestapsverificatie noemen. De update wordt momenteel nog uitgerold, dus het kan even duren voordat je hem hebt ontvangen. Wil je niet wachten, dan kun je hier het apk-bestand vinden van de app, inclusief de nieuwe update. Heb je nog geen tweestapsverificatie ingesteld bij je accounts? Dan doe je er goed aan daar toch eens aan te beginnen.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.