Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Aantal verscheepte tablets daalt voor veertiende kwartaal op rij

Geschreven door
Geplaatst op4 mei 2018, 9:17 CategorieAndroid

De markt voor de tablet is nog steeds in mineur. Marktonderzoeksbureau IDC laat weten dat het aantal verscheepte tablets voor het veertiende kwartaal op rij gedaald is. In vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar is er een daling gemeten van meer dan tien procent.

Het gaat niet goed met de markt voor tablets

De tabletmarkt doet het slecht. Het aantal verscheepte tablets blijft verder afnemen, nu voor het veertiende kwartaal op rij. In vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar is er ook een daling gemeten van 11,7 procent. In het afgelopen kwartaal zijn er wereldwijd 31,7 miljoen tabletapparaten verscheept, tegenover 35,8 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. Marktonderzoeker IDC rekent slates mee met en zonder toetsenbord, dus de markt bestaat uit simpele modellen, modellen met toetsenbord en de zogenaamde convertibles.

Apple staat voor nu nog op nummer één en heeft 200.000 exemplaren verscheept. Dat resulteert in een toename van het marktaandeel van 3,9 procentpunten, naar 28,8 procent. Waarschijnlijk komt dit door de goedkopere iPad en de vernieuwde iPad Pro. Samsung moest het doen met veel minder, maar heeft nog steeds 16,7 procent in handen. Huawei wist ook nog wat procentpunten binnen te harken: 2,2 procentpunten. Daardoor heeft het bedrijf nu een sterke derde positie op de markt, met een aandeel van tien procent.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)
Apple iPhone X
iOS
Microsoft Surface Book
Microsoft Surface Book
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.