Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Acer lanceert twee nieuwe Chromebook-modellen voor zakelijke markt

Geschreven door
Geplaatst op23 mei 2018, 18:05 CategorieChrome OS

Afgelopen maart kondigden Acer en Google de eerste ChromeOS-tablet voor de onderwijsmarkt aan. Nu breidt Acer het systeem dat toen gelanceerd werd uit naar laptops. Het bedrijf lanceert de Chromebook 13 en Chromebook Spin 13.

Nieuwe Chromebooks van Acer

Beide apparaten dragen enige vergelijking met de Pixelbook en ook de Samsung Chromebook Pro en vormen echt een verbetering ten opzichte van de vorige modellen van Acer, die vooral bestonden uit plastic. Deze nieuwe toestellen hebben een weerbarstiger ontwerp en zien er ook meteen een stuk steviger uit.

Het aanraakscherm op beide modellen heeft een diagonaal van 13,5-inch en biedt een 3:2-beeldverhouding met 2.256 bij 1.504 pixels. Daarmee komt Acer kritiek tegemoet, dat het zijn laptops maar niet van fatsoenlijke schermresolutie voorziet. Als het aankomt op de Spin 13, is er een 360-graden scharnier die het mogelijk maakt om het apparaat in onder meer tablet-, tent- en laptopmodus te gebruiken. Verder heeft dat apparaat nog een Wacom ERM-stylus, die het bedrijf ook bij andere Chromebooks meelevert.

De Spin 13 wordt verder aangedreven door achtste generatie Intel-processoren. Het gaat om een Core i5-8250U of Core i3-8130U met maximaal 16GB aan werkgeheugen en een opslagcapaciteit van maximaal 128GB. De reguliere Chromebook 13 heeft een Core i3-8130U, Pentium 4415U of Celeron 3865U-processor.

Beide apparaten hebben verder twee USB-C ingangen, een standaard USB-ingang, microSD-slot en bieden minimaal tien uur aan batterijduur. Vanaf oktober liggen de apparaten ind e winkel. De Acer Chromebook Spin 13 heeft een adviesprijs van 699 euro en de Chromebook 13 een adviesprijs van 499 euro.

  • Delen:
Acer Chromebook Tab 10
Chrome OS
Acer Spin 3 (SP314-51)
Windows 10
acer spin 5 (2017)
Acer Spin 5 (2017)
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.