Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Alle Nokia-telefoons krijgen straks een update naar Android P

Geschreven door
Geplaatst op31 mei 2018, 0:55 CategorieAndroid

Fragmentatie is een probleem als het aankomt op Android-telefoons. Maar niet bij HMD Global, dat sinds enige tijd telefoons uitbrengt onder de Nokia-merknaam. Het bedrijf heeft besloten om al zijn toestellen te updaten naar Android P.

Allemaal naar Android P

Vlak voor de lancering van de drie nieuwe telefoons liet marketingmanager Neil Broadley aan de site Android Authority weten dat de volgende grote Android-release naar alle Nokia-telefoons komen. Waarom? Nokia is toegewijd aan een “puur, veilig en up-to-date” portfolio.

Tegelijk is het nieuws ook niet heel gek: Google vraagt van bedrijven die hun telefoons van Android voorzien om hun vlaggenschepen minimaal twee jaar van updates te voorzien. Alle Nokia-telefoons die draaien op Android One bevinden zich binnen die periode van twee jaar. Het gaat dan onder meer om de Nokia 8 Sirocco en de Nokia 7 Plus. Eerder al beloofde HMD dat ook de eerste generatie Nokia-toestellen, waaronder de Nokia 6  en Nokia 8, een update naar Android P zouden krijgen.

Als je je dan afvraagt wat er gaat gebeuren met de nieuwste en goedkope toestellen, de Nokia 1 en Nokia 2.1, kunnen we je ook geruststellen. HMD geeft ook deze apparaten een update, maar een gestroomlijnde versie van Android die geschikt is voor dit soort goedkope en low-end telefoons.

 

  • Delen:
Nokia 8 Sirocco
Android Oreo (8.x)
Nokia 7 Plus
Android Oreo (8.x)
Nokia 6 (2018)
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.