Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Alles wat je moet weten over de Windows 10 April 2018 Update

Geschreven door
Geplaatst op1 mei 2018, 12:01 CategorieWindows

Vanaf nu is de Windows 10 April 2018 Update dan eindelijk te downloaden. Het gaat om een grote nieuwe update, die veel nieuwe functies en mogelijkheden naar het besturingssysteem van Microsoft brengt. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over de update.

Windows 10 April 2018 Update

Lange tijd werd gedacht dat de Windows 10 April 2018 Update de Spring Creators Update zou heten, naar de vorige grote update van het besturingssysteem dat in de herfst uitkwam. Maar Microsoft besloot anders en zodoende heet de software nu dus iets anders.

De release ervan kende trouwens ook een moeilijke weg; in eerste instantie zou de update zo rond tien april uitkomen. Maar in de laatste testfase bleek dat er een flinke bug in zat, die ervoor zorgde dat computers in sommige gevallen helemaal stopten met werken. Het zorgde voor vertraging en daardoor duurde het tot gisteren voordat de update er kwam.

Sinds 30 april is Microsoft bezig met de uitrol van de verbeterde software. Uiterlijk 9 mei zal die automatisch naar je apparaat gebracht worden. Indien gewenst kan je al een handmatige update forceren, door in het instellingenmenu van Windows 10 te zoeken naar de update.

De Timeline

De belangrijkste nieuwe functie in de Windows 10 April 2018 Update is zonder twijfel Timeline. Microsoft heeft al lange tijd een mooie visie achter de ontwikkeling van Windows 10. Gebruikers zouden naadloos moeten kunnen wisselen tussen verschillende apparaten. Werk je in een tablet aan een Word-document en wil je vervolgens verder gaan op een laptop? Dat kan dankzij Timeline.

In essentie is het een geschiedenis van alle apps en bestanden die je eerder geopend hebt. Timeline staat je dus toe om te zien wat je aan het doen was binnen Windows 10 en laat je desgewenst die apps en bestanden weer openen. Vooralsnog werkt het enkel voor Windows 10, maar Microsoft werkt eraan om de functionaliteit ook naar andere apps te brengen, waaronder Microsoft Edge voor iOS en Android.

De Focus Assist

Gemiddeld werken mensen tussen de drie tot zes uur per dag aan de computer. Vrijwel constant komen er verschillende meldingen binnen, die je flink af kunnen leiden van je werk of de taken waarmee je bezig bent. Microsoft brengt met de Windows 10 April 2018 Update een nieuwe functie uit: de Focus Assist.

Focus Assist biedt gebruikers de mogelijkheid om meldingen te blokkeren. Indien gewenst kan je instellen dat meldingen standaard tussen bepaalde tijdstippen geblokkeerd worden. Tegelijk is het ook mogelijk om bijvoorbeeld in te stellen dat notificaties van bepaalde mensen wel gewoon binnenkomen. Tot slot biedt Microsoft een overzicht van notificaties die zijn binnengekomen terwijl je ze geblokkeerd hebt.

Dicteren en Cortana

Driekwart van de mensen die een virtuele assistent gebruiken, doen dat thuis. Dat doen ze via hun smartphone of hun laptop. Microsoft zag hier nog kansen liggen en breidt met de Windows 10 April 2018 Update de mogelijkheden met stembesturing uit. Allereerst is de dicteerfunctie flink uitgebreid. Als je laptop over een goede microfoon beschikt, is de functie goed te gebruiken binnen alle mogelijke programma’s in Windows 10.

Assistent Cortana, waarmee Microsoft het opneemt tegen onder meer Amazon Alexa en Apple’s Siri, is slimmer gemaakt. Cortana stelt nu, met behulp van de Timeline-functie voor welke apps of bestanden je zou kunnen openen. Verder is er ondersteuning ingebouwd voor smart home toepassingen, waaronder de Nest-thermostaat en voor apps als Spotify.

Microsoft Edge wordt beter

De browseroorlog is voorlopig nog altijd in het voordeel van Google Chrome beslecht. Maar Microsoft voegt constant nieuwe functies toe aan Internet Explorer-opvolger Edge. Zo ook met de Windows 10 April 2018 Update, die een hele reeks nieuwe functies naar de browser brengt. Die moeten hem weer wat competitiever maken met de rest.

Binnen de vernieuwde versie van Edge is het mogelijk om de audio van een specifiek tabblad uit te schakelen. Verder kan je pagina’s afdrukken zonder alle afbeeldingen en andere opvulling. Er is ook nog een full-screen leeservaring toegevoegd waarbij je zonder afleiding webpagina’s kan lezen. Een laatste mooie update is de toevoeging van Fluent Design, dat een donker thema naar Edge brengt.

Nearby Sharing

We kennen allemaal de AirDrop-functie van Apple wel. Microsoft lanceert in de Windows 10 April 2018 Update een soortgelijke update. Het bedrijf komt namelijk met Nearby Sharing, een functie die je toestaat om video’s, foto’s, documenten en websites direct via bluetooth of wifi te delen met andere mensen en apparaten.

Meer weten?

Ben je benieuwd welke verbeteringen Microsoft nog meer naar Windows 10 brengt? Surf dan naar deze pagina van Microsoft, waar het bedrijf uitgebreid uit de doeken doet wat het allemaal voor nieuws naar zijn besturingssysteem brengt. Of wil je weten waar je op moet letten bij het aanschaffen van een Windows-apparaat? Lees dan hier onze adviespagina. Ben je er helemaal uit en wil je een Windows-tablet kopen? Bekijk dan ons overzicht met de beste Windows 10-apparaten van de lente. Of bekijk hier ons complete overzicht met de beste Windows 10-tablets.

  • Delen:
Microsoft Surface Book 2
Windows 10
Microsoft Surface Pro (2017)
Windows 10
Microsoft Surface Book
Microsoft Surface Book
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.