Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Android-distributiecijfers voor mei: Oreo groeit langzaam door

Geschreven door
Geplaatst op9 mei 2018, 10:37 CategorieAndroid

Google heeft de Android-distributiecijfers naar buiten gebracht. Van 1 tot en met 7 mei is er bijgehouden welke versie weer het meest gebruikt werd. Android 8.0 Oreo groeit gestaag door, maar blijft nog altijd ver achterwege ten opzichte van Android 6.0 Marshmallow en Android 7.0 Nougat.

Ook deze maand blijkt dat Android 6.0 Marshmallow met een aandeel van 25.5% nog altijd het meest gebruikte Android-besturingssysteem is. Wel is dit een daling van een half procent ten opzichte van vorige maand. Android 7.0 Nougat staat stevig op de tweede plek, alhoewel veel mensen updaten naar het nieuwere Android 7.1 met een stijging van 0.4%. Hoe zit het dan met Android 8.0 en 8.1? De nieuwste versie van het Android-besturingssysteem domineert het nieuws in het afgelopen jaar, maar de cijfers blijven ver achterwege ten opzichte van beide oudere versies. In mei heeft Android 8.0 een aandeel van 4.9%, terwijl Android 8.1 op 0,8% blijft steken. De volledige lijst vind je hieronder:

Android Oreo stijgt langzaam verder

Toch zit er een stijgende lijn in het marktaandeel van Android 8.0 en 8.1, alhoewel het langzamer gaat dan Google eigenlijk zou willen. In de afgelopen maand is Android 8.0 Oreo met 0,8% gestegen, terwijl het aandeel van de 8.1-versie met 0,3% omhoog is gegaan. De verwachting is dan ook dat het aandeel flink zal groeien in de rest van het jaar.

Het is grappig om te zien dat ook oude versies als Android Gingerbread (2.3.3 – 2.3.7) nog altijd gebruikt worden met een aandeel van 0,3%. Ook Android Ice Cream Sandwich (4.0.3 – 4.0.4) is nog altijd op 0.4% van de toestellen geïnstalleerd.

  • Delen:
Samsung Galaxy S9
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.