Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Android P laat apps niet meer je netwerkactiviteit bekijken

Geschreven door
Geplaatst op8 mei 2018, 9:59 CategorieAndroid

Wanneer Android P wordt gelanceerd, dan krijgen apps niet zomaar meer ongelimiteerd toegang tot je netwerkactiviteit. Dat is nu nog wel het geval: apps kunnen niet zien wat je precies doet, maar kunnen wel zien waar de data naartoe gestuurd wordt.

Android P beperkt inzage netwerkactiviteit

Veel Android-gebruikers zijn zich er waarschijnlijk niet van bewust dat veel apps op de achtergrond inzicht hebben in de netwerkactiviteiten van hun smartphone. Ontwikkelaars kunnen apps zo instellen dat ze precies kunnen zien waar de data naartoe gestuurd wordt, zonder te kunnen zien wat die data precies inhoudt. Wanneer Android P wordt gelanceerd dan zal daar verandering in komen, meldt XDA-Developers. Apps kunnen dus straks niet meer ongestoord of zonder dat je het weet de netwerkactiviteiten op je apparaat inzien.

Het gaat dan om apps die zijn gebouwd voor Android P en ondersteuning aanbieden van api-niveau 28. Dat betekent dus helaas niet dat P op magische wijze een einde aan dit probleem maakt. Veel apps maken gebruik van een lagere api, zodat ook andere Android-versies alsnog kunnen omgaan met de applicatie in kwestie. Zolang appmakers dit blijven doen, zal dit probleem blijven bestaan. Vanaf 2019 zal Google appmakers verplichten api-niveau 28 of hoger te gebruiken, maar tot die tijd kunnen apps dus je netwerkactiviteit inzien.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.