Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple beperkt usb-toegang van apparaten die een week niet gebruikt zijn

Geschreven door
Geplaatst op9 mei 2018, 10:16 CategorieApple

Opsporingsdiensten en telefoonfabrikanten zijn vaak geen vrienden. Waar opsporingsdiensten graag snel toegang tot de smartphone van een verdachte wil hebben, daar maken de telefoonfabrikanten het steeds een beetje moeilijker om de privacy van hun gebruikers beter te kunnen waarborgen. Deze strijd heeft al verschillende rechtszaken opgeleverd, waarbij met name Apple en de FBI tegenover elkaar zijn komen te staan.

Apple blijft zich tot op de dag van vandaag verzetten om smartphones te ontgrendelen voor de opsporingsdiensten. Een nieuwe beveiligingsfunctie beperkt de usb-toegang tot iOS-apparaten wanneer deze voor zeven dagen niet ontgrendeld zijn geweest. De functie wordt door Apple USB Restricted Mode genoemd en is door onderzoekers van Elcomsoft gevonden in de iOS 11.4 bèta code. Enig onderzoek wees uit dat de functie ook al in de iOS 11.3 bèta zat. Dit betekent dat opsporingsdiensten straks zeven dagen de tijd hebben om toegang te krijgen tot iOS-apparaten, voordat ze automatisch geblokkeerd worden.

De gebruiker merkt weinig van USB Restricted Mode

Deze functie is natuurlijk niet alleen om opsporingsdiensten te frustreren, maar werkt ook tegen criminelen die jouw smartphone in handen hebben. Voor de gebruiker zelf verandert er vrijwel niets. Wanneer de eigenaar per ongeluk zijn telefoon thuis vergeet mee te nemen tijdens een vakantie, dan hoeft deze bij terugkomst enkel de pin in te voeren om weer volledige toegang te krijgen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.