Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple verkocht 9,1 miljoen iPads in het tweede kwartaal van 2018

Geschreven door
Geplaatst op2 mei 2018, 9:57 CategorieiPad

Apple heeft de kwartaalcijfers van het tweede kwartaal van 2018 naar buiten gebracht. Het bedrijf uit Cupertino heeft onder meer 9,1 miljoen iPads verkocht in die periode. Dat is minder dan in het kwartaal ervoor, maar meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Minder iPads verkocht dan in het vorige kwartaal

Apple heeft dinsdagavond Nederlandse tijd de kwartaalcijfers van het tweede kwartaal naar buiten gebracht. Daar is uit gekomen dat het bedrijf een omzet behaald heeft van 61,1 miljard dollar, met een winst van 13,8 miljard dollar. Daar heeft Apple onder meer 52,2 miljoen iPhones, 9,1 miljoen iPads en 4,07 miljoen Macs voor moeten verkopen. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar zijn dat betere cijfers: destijds was er 52,9 miljard dollar aan omzet, 11,03 miljard dollar aan winst en verkocht het bedrijf onder meer 8,92 miljoen iPads.

Ook verkocht de fabrikant toen 50,7 miljoen iPhones en 4,19 miljoen Macs; alleen het aantal verkochte Macs is dus enigszins afgenomen. Als we kijken naar de cijfers van het vorige kwartaal, dan doet Apple het weer iets slechter. In het eerste kwartaal was er een omzet van 88,3 miljard dollar en een winst van 20,1 miljard dollar. Er werden destijds 77,3 miljoen iPhones, 13,2 miljoen iPads en 5,1 miljoen Macs verkocht. Voor het derde kwartaal verwacht Apple dat de omzet daalt naar een bedrag tussen de 51,5 en 53,5 miljard dollar.

  • Delen:
Apple iPhone X
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.