Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Apple voorziet volgende generatie iPhones van snellader’

Geschreven door
Geplaatst op3 mei 2018, 13:43 CategorieiPhone

Het gerucht gaat dat Apple in 2018 eindelijk meegaat met de trend. Het bedrijf zou bij de volgende iPhones standaard een snellader meeleveren. Tot nu toe deed het bedrijf dat nooit, maar de adoptie van een nieuwe USB-C adapter met USB-C naar Lightning-kabel maakt dat mogelijk.

Snelladen van iPhones

Dat meldt de site MacRumors op basis van een bericht op het Chinese sociale netwerk Weibo. MacRumors controleerde bij zijn eigen bronnen, maar kon het nieuws niet bevestigd krijgen. Wel denkt de site dat het voor de hand ligt, daar Apple zijn MacBooks al grotendeels overgezet heeft naar USB-C.

De niet-geverifieerde bron op Weibo stelt dat Apple de nieuwe generatie iPhones van een 18W-adapter voorziet. Mocht dat kloppen, dan zou een iPhone binnen een half uur van nul tot vijftig procent opgeladen kunnen worden. Die functie is al beschikbaar voor apparaten als de iPhone 8, iPhone 8 Plus en iPhone X, maar alleen als daar een losse kabel voor aangeschaft wordt.

Momenteel levert Apple standaard een 5W-adapter mee die werkt met een USB-A naar Lighting-kabel. Een upgrade naar een 18W-adapter brengt grote veranderingen met zich mee en vergroot de laadsnelheid drastisch. Veel Android-toestellen ondersteunen dit soort snellaad-functies al, zonder dat er losse adapters voor aangeschaft hoeven worden.

Aangezien Apple met steeds meer concurrentie te maken heeft, zou zo’n stap niet heel vreemd zijn en het bedrijf weer iets dichter bij de rest brengen.

  • Delen:
Apple iPhone X
iOS
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.