Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Apple weigert Telegram-updates ook buiten Rusland’, aldus Telegram

Geschreven door
Geplaatst op31 mei 2018, 13:37 CategorieApplicaties

Telegram-CEO Pavel Durov heeft in een verklaring laten weten dat Apple updates voor de populaire berichtendienst blokkeert, ook buiten Rusland. In Rusland is de dienst geblokkeerd, waardoor mensen geen gebruik meer kunnen maken van het beveiligde berichtenplatform.

‘Apple blokkeert Telegram-updates’

In Rusland kan de berichtendienst Telegram momenteel niet meer gebruikt worden. Ook kunnen er geen updates meer voor de app verschijnen in dat land. Nu meldt de CEO van het bedrijf, Pavel Durov, dat Apple ook actief updates blokkeert in andere landen, naast Rusland. Daardoor werken sommige functies, zoals de populaire stickers, niet meer goed sinds de iOS 11.4-update.

Apple has been preventing Telegram from updating its iOS apps globally ever since the Russian authorities ordered Apple to remove Telegram from the App Store. While Russia makes up only 7 percent of Telegram’s userbase, Apple is restricting updates for all Telegram users around the world since mid-April.

Doordat de applicatie niet meer geüpdatet kan worden, is Telegram ook nog niet in staat geweest de app aan te passen naar de nieuwe Europese privacyregels (GDPR, oftewel de Algemene verordening gegevensbescherming in Nederland). Dit is belangrijk voor het voortbestaan van de dienst, die meestal wel up-to-date is als het om digitale beveiliging gaat.

Inmiddels zou Rusland hebben gevraagd om de app uit de App Store te halen, aangezien de dienst niet de sleutel voor de beveiliging wil afgeven aan de Russische veiligheidsdienst. De blokkade wordt opgeheven op het moment dat die sleutels worden ingeleverd.

  • Delen:
Apple iPhone X
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.