Apple wil Siri slim laten reageren wanneer je de telefoon niet kunt opnemen

24 mei 2018 1 Minuut 0 Reacties
iphone-x-siri-knop

Apple is druk bezig om Siri verder te ontwikkelen. Een nieuw patent laat zien dat Siri in de toekomst mogelijk slimme reacties kan sturen naar mensen waar je het telefoontje niet van kunt beantwoorden, zo meldt AppleInsider.

Het patent moet Siri meer context geven om met een goede reactie te komen, waarbij bijvoorbeeld de locatie van de iPhone en de ingestelde niet storen-status wordt meegewogen. Zo kan het telefoontje geanalyseerd worden, waarna Siri beter antwoord kan geven aan de hand van de situatie waar je je in bevindt.

Het patent is aangevraagd bij de US Patent & Trademark Office. Zo zou Apple Maps gebruikt moeten worden om een slim antwoord te sturen, waarbij de huidige locatie en de tijd die nodig is om op je bestemming te komen meegenomen worden in de slimme reactie. Dit is handig als je te laat bent voor een afspraak of voor een etentje met vrienden of familie.

Intelligent Assistant for Declining an Incoming Call

Sinds iOS 11 is het mogelijk om generieke antwoorden te sturen wanneer je de telefoon niet kunt opnemen. Zo kun je aangeven niet gestoord te willen worden tijdens het autorijden, waarna er een bericht naar de beller gaat. Apple wil met de nieuwe technologie Siri de mogelijkheid geven om slimmere antwoorden te sturen, zodat de beller een duidelijker antwoord gaat krijgen. Apple noemt de technologie de “Intelligent Digital Assistant for Declining an Incoming Call”.

Bron AppleInsider Via The Verge

Reacties (0)