Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Beveiligingsupdate voor mei wordt nu uitgerold naar Nexus en Pixel

Geschreven door
Geplaatst op8 mei 2018, 10:07 CategorieAndroid

Google heeft laten weten dat de beveiligingsupdate voor mei nu beschikbaar is voor Nexus- en Pixel-apparaten. Dat betekent dat andere fabrikanten ook aan de slag kunnen; echter, helaas is het zo dat niet elke fabrikant maandelijks updates uitbrengt voor hun Android-apparaten.

Download de beveiligingsupdate

Vanaf vandaag is het mogelijk dat je de beveiligingsupdate voor de maand mei kunt ontvangen op je Nexus- of Pixel-apparaat. In totaal worden er 23 oplossingen aangeboden voor allerlei problemen. Het ergste probleem dat is opgelost heeft te maken met afstand verkrijgen tot je apparaat van buitenaf, wanneer je een speciaal daarvoor bestand op je smartphone of tablet hebt staan. De 23 oplossingen zijn overigens geschikt voor alle Android-apparaten, maar niet elke Android-fabrikant brengt momenteel maandelijkse updates uit.

Voor zover bekend heeft niemand last gehad van de bugs die zijn opgelost. Verder heeft Google nog meer specifieke oplossingen uitgebracht voor problemen die zijn gevonden op de Nexus- en Pixel-apparaten. In totaal gaat het om 36 oplossingen. Dat klinkt veel, maar in april waren dat er 56. Naast bugfixes worden er ook enkele problemen verholpen die gebruikers tegenkomen, zoals problemen met de multitouch op het touchscreen. De beveiligingsupdate wordt nu uitgerold en kan binnen enkele dagen op je toestel aankomen.

 

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.