Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Chinese smartphonemaker ZTE lijkt toch gered te worden

Geschreven door
Geplaatst op26 mei 2018, 17:49 CategorieAndroid

Even leek het erop dat het Chinese bedrijf ZTE ermee zou moeten stoppen. De telecomfirma kreeg te maken met een verbod op handel met de Verenigde Staten en daarmee zou het wel eens failliet kunnen gaan. Maar onderhandelingen tussen de Chinese en Amerikaanse regering brengen daar verandering in.

ZTE leeft!

Bronnen van The New York Times melden dat er een deal gemaakt is met ZTE. Het bedrijf moet daarvoor drie dingen doen: een substantiële boete betalen; compliance-medewerkers inhuren in de Verenigde Staten en zijn huidige managementteam deels vervangen. In ruil daarvoor mag het weer Amerikaanse producten kopen en kan het doorgaan met het maken van telefoons.

ZTE is voor het maken van zijn producten onder meer afhankelijk van chips van de Amerikaanse fabrikant Qualcomm. Het Chinese bedrijf kreeg onlangs echter met een zevenjarig handelsverbod te maken, omdat het Amerikaanse sancties jegens Iran en Noord-Korea overtreden had.

Mede daardoor werd ZTE de speelbal in een groter handelsgevecht tussen de Verenigde Staten en China. De twee landen dreigden de afgelopen weken verzeild te raken in een handelsoorlog, maar direct contact tussen President Donald Trump van de VS en de Chinese President Xi Jinping hebben daar verandering in gebracht.

De aanhoudende problemen zorgden er naar verluidt al voor dat ZTE zo’n 3,1 miljard dollar aan inkomsten misliep. Nu er een deal lijkt te zijn, is het wachten tot Donald Trump toestemming krijgt van het Congres om ze ook door te voeren; daar is nog hevig verzet tegen elke deal dan ook omdat sommige congresleden bang zijn dat de Chinese firma toch weer de regels gaat overtreden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.