Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Chrome OS-bèta krijgt Android P’s donkere system tray

Geschreven door
Geplaatst op17 mei 2018, 22:39 CategorieChrome OS

Chrome OS krijgt een nieuwe system tray in een donker thema dat geïnspireerd is op Android P. De system tray is het menu voor snelle instellingen aan de rechterkant onderin de taakbalk. Door deze stap te zetten wil Google het Chrome OS-besturingssysteem en de nieuwe versie van Android meer op elkaar laten lijken. In maart gingen de geruchten al rond, maar nu kunnen gebruikers van de ontwikkelaarsversie of de laatste bèta-versie van Chrome OS het donkere thema zelf uitproberen, zo meldt gebruiker u/JebusCL op Reddit.

Ook Android P krijgt een donker thema, alhoewel gebruikers dit zelf moeten instellen. Naast het gebruikelijke lichte thema kunnen gebruikers dus ook een donker thema gebruiken. Door ook Chrome OS een donker thema voor de system tray wil Google beide besturingssystemen nader tot elkaar brengen, in ieder geval qua uiterlijk.

Zelf de donkere system tray gebruiken in de bèta- of ontwikkelaarsversie van Chrome OS

De nieuwe system tray heeft een donkere achtergrond met witte tekst en icoontjes. Inactieve programma’s zijn grijs, terwijl de actieve programma’s omringt worden door een blauwe kleur. Gebruikers van de ontwikkelaarsversie of de laatste bèta kunnen het donkere thema nu zelf instellen.

Ga naar de Chrome adresbalk en typ “chrome://flags/”. Zet vervolgens “#enable-system-tray-unified” aan.

Wanneer de nieuwe donkere system tray in de reguliere Chrome OS-versie zal verschijnen is op dit moment nog niet duidelijk. Of Google beide besturingssystemen ook op andere vlakken meer op elkaar wil laten lijken zal de toekomst ons uitwijzen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.