Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Chrome OS krijgt ondersteuning voor Gboard en appsnelkoppelingen

Geschreven door
Geplaatst op11 mei 2018, 9:42 CategorieChrome OS

Google heeft laten weten dat het Chrome OS, het lichte besturingssysteem voor Chromebook-laptops en -tablets, later dit jaar ondersteuning aanbiedt voor Gboard en appsnelkoppelingen. Daarnaast gaat het OS picture-in-picture ondersteunen vanaf Android P. Android P is de aankomende Android-versie die ergens in of na de zomer moet verschijnen.

Chrome OS krijgt veel Android-functies erbij

In de toekomst wordt het Chrome OS, het lichte besturingssysteem voor Chromebook-laptops en -tablets, voorzien van extra Android-functies. Versie 69 brengt ondersteuning voor het digitale toetsenbord van Google, genaamd Gboard. Het wordt het volledige toetsenbord, waardoor je dus ook kunt zoeken naar gif’jes (bewegende plaatjes) of zoekopdrachten kunt doen. Daarnaast is naar buiten gebracht dat applicaties op het besturingssysteem toegang krijgen tot appsnelkoppelingen, zoals je dat nu ook op Android ziet.

Je krijgt zo snel toegang tot notificaties, acties, systeembediening en appinformatie. Daarnaast ondersteunt Chrome OS 69 straks ook multi-channel USB, AAudio en Audio MMAP voor betere Pro Audio-capaciteiten. Verder zal het besturingssysteem worden voorzien van picture-in-picture, inclusief de bediening voor dat venster en de mogelijkheid het venster te verslepen. Daarnaast maakte Google eerder al bekend dat er ondersteuning voor Linux aan komt. Heb je dus een Chromebook thuis staan, dan kan er veel veranderen in korte tijd.

  • Delen:
Dell Chromebook 3189
Chrome OS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.