Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Minder smartphones verkocht in eerste kwartaal 2018

Geschreven door
Geplaatst op2 mei 2018, 21:38 CategorieOnderzoek

In het laatste kwartaal van 2017 verkocht Apple de meeste smartphones, maar in het eerste kwartaal van 2018 is het Samsung dat de top van de lijst weer aan weet te voeren.

In januari, februari en maart van 2018 zijn er in totaal 334.3 miljoen smartphones wereldwijd verkocht. Dit is echter wel een lichte daling ten opzichte van het eerste kwartaal van 2017. Vorig jaar werden er namelijk 344.4 miljoen smartphones verkocht. Dit blijkt uit cijfers van IDC. De top vijf bestaat uit Samsung, Apple, Huawei, Xiaomi en Oppo. Ook in het vierde kwartaal van 2017 heeft onderzoeksbureau IDC een onderzoek uitgevoerd. Ook toen werden er minder smartphones verkocht in vergelijking met het vierde kwartaal van 2016.

Apple, Huawei en Xiaomi staan in de plus

Van de top vijf hebben Apple, Huawei en Xiaomi echter wel een stijging laten zien ten opzichte van vorig jaar. Samsung zag een lichte daling van 2.4%. Het bedrijf verkocht in het eerste kwartaal van 2017 80,1 miljoen smartphones. Dit jaar kwam het totaal uit op 78.2 miljoen. Ook de Chinese fabrikant Oppo verkocht minder smartphones. Het bedrijf verkocht 7.5% minder exemplaren. Apple staat met 2.8% in de plus, net als Huawei met 13.8%. De grootste stijger op de lijst is Xiaomi met een groei van maar liefst 87.8%. De overige fabrikanten lieten gezamenlijk een daling van 18.5% zien.

 

  • Delen:
Samsung Galaxy S9
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.