Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Essential Phone 2 geannuleerd, bedrijf achter smartphone staat te koop’

Geschreven door
Geplaatst op25 mei 2018, 9:43 CategorieAndroid

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven dan heeft Essential de opvolger van de Essential Phone, die vooralsnog door het leven ging als de Essential Phone 2, geannuleerd. Ook schijnt het bedrijf nu te koop te staan, terwijl er nog wel plannen zijn voor toekomstige producten.

Essential Phone 2 geannuleerd – gerucht

Essential heeft de plannen voor een nieuwe smartphone geannuleerd en het bedrijf in de verkoop gezet, schrijft Bloomberg. Wel schijnt het bedrijf nog voornemens te zijn in de toekomst producten uit te brengen, maar details zijn schaars op dit moment. De ingenieurs die werkten aan de Essential Phone 2 zouden nu werken aan een smarthomeproduct, dat volgend jaar op de markt moet komen. Mogelijk is dat de slimme speaker die vorig jaar is aangekondigd door het bedrijf, maar waar we sindsdien niets meer over gehoord hebben.

Essential schijnt nog wel overwogen te hebben actief te blijven in de smartphonemarkt, door de producten uit te besteden aan bedrijven zoals Foxconn. Die zouden de ontwikkeling van een smartphone dan kunnen overzien. De huidige Essential Phone is verkrijgbaar sinds vorig jaar augustus en is slechts 150 duizend keer over de toonbank gegaan. Over de verkoop van het bedrijf is nu bekend dat alles dan ook verkocht wordt en dat de huidige medewerkers worden opgepikt door een bedrijf dat daar interesse heeft.

In een statement tegenover The Verge heeft Essential erkend dat er producten worden geannuleerd, maar heeft niet expliciet de Essential Phone 2 genoemd.

We always have multiple products in development at the same time and we embrace canceling some in favor of the ones we think will be bigger hits. We are putting all of our efforts towards our future, game-changing products, which include mobile and home products.

Er is ook informatie uit een interne e-mail gelekt naar de pers, via The Information. Daarin staat dat ook Andy Rubin, de oprichter van Essential en de mede-oprichter van Android, wat de beste stap is voor het bedrijf op dit moment en dat er wordt gewerkt aan het ophalen van geld.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.