Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Facebook F8-conferentie: Clear History, Dating en nieuw design voor Messenger

Geschreven door
Geplaatst op1 mei 2018, 22:31 CategorieApplicaties

Vandaag werd de Facebook F8-conferentie gehouden en daar werden enkele nieuwe aankondigingen gedaan. Na de kritiek van gebruikers uit binnen- en buitenland, over het gebruik van data door Facebook, krijgt het platform straks een functie om zelf je geschiedenis te wissen.

Clear History-functie

In een internetbrowser kun je je zoekgeschiedenis wissen, maar binnen Facebook was dit nog niet mogelijk. Het platform verzamelt veel data over de gebruikers middels websites die zijn bezocht en apps die worden gebruikt. Straks kun je je eigen geschiedenis wissen met de Clear History-functie, zowel op de website als in de app. Hierdoor wordt de data direct verwijderd. Mark Zuckerberg heeft ook laten weten dat het bedrijf werkt aan een functie om tracking straks helemaal uit te schakelen. Hierbij wordt er geen data meer doorgestuurd naar adverteerders die naar jou zijn te herleiden. Het gaat hier dan om geanonimiseerde data.

Facebook moest natuurlijk ook wel wat doen om de privacy van de gebruikers te verbeteren na het schandaal van de afgelopen weken. Eerder al had het bedrijf aangekondigd om de privacy-instellingen te versimpelen.

Facebook Messenger krijgt een nieuw design

Naast de verbeterde privacy werkt Facebook ook aan een nieuw design voor Facebook Messenger. De berichtendienst heeft de afgelopen jaren erg veel nieuwe functies gekregen, maar het bedrijf heeft laten weten dat het terug wil naar de basis. De nieuwe versie moet sneller en simpeler worden en ook komt er een donkere modus. De vernieuwde Messenger-app zou binnenkort al moeten verschijnen.

Daten met Facebook

Facebook heeft tijdens de F8-conferentie ook laten weten dat het werkt aan een datingfunctie voor het platform. Straks kun je je eigen dating-profiel aanmaken. Deze staat overigens los van het normale account. Hierdoor kunnen vrienden of Facebook niet gelijk zien dat je aan het daten bent geslagen. Volgens Mark Zuckerberg zijn er vele miljoenen gebruikers op het platform die geen relatie hebben. Aan de hand van groepen, evenementen en andere interesses word je gekoppeld aan een partner die dezelfde dingen leuk vindt. Later dit jaar zal Facebook de functie gaan testen.

 

  • Delen:
Samsung Galaxy S9 Plus
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.