Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google ARCore 1.2 brengt drie grote nieuwe functies

Geschreven door
Geplaatst op9 mei 2018, 10:58 CategorieAndroid

In februari lanceerde Google het eigen augmentedrealityplatform met de naam ARCore. Tijdens de Google IO 2018 heeft het bedrijf ARCore 1.2 geïntroduceerd. Deze nieuwe versie introduceert drie grote nieuwe functies voor ontwikkelaars van augmentedrealityapps.

Sceneform

De eerste nieuwe functie is Sceneform, dat Java-ontwikkelaars moet helpen om scenes te creeeren met ARCore voor mobiele apparaten, zonder dat OpenGL gebruikt moet worden.

Augmented Images

Augmented Images is een nieuwe ARCore-functie waarbij ontwikkelaars virtuele foto’s kunnen plaatsen op objecten in de echte wereld en deze in 3d rond te bewegen. De virtuele objecten kunnen zowel horizontaal, bijvoorbeeld op de grond of op een tafel, als verticaal aan bijvoorbeeld een muur gehangen worden. In een video toont Google een virtuele doos, waarbij de ARCore-gebruiker kan zien wat er in zit voordat de doos geopend is. Bekijk de video hieronder om dat in de praktijk te zien.

Cloud Anchors

De derde nieuwe functie is Cloud Anchors, waarbij verschillende apparaten informatie kunnen delen over objecten via de cloud. Zo kunnen verschillende ARCore-gebruikers samenwerken in dezelfde omgeving en zorgt een bewerking op het ene apparaat ervoor dat ook gebruikers van andere apparaten dit kunnen zien. Deze laatste functie moet zowel voor iOS als Android-apparaten beschikbaar komen, zodat gebruikers van verschillende merken telefoons kunnen samenwerken.

De ARCore 1.2 software development kit is vanaf nu beschikbaar op de website van Google.

  • Delen:
Samsung Galaxy S9
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.