Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Assistant en Google News krijgen een nieuwe interface

Geschreven door
Geplaatst op8 mei 2018, 20:19 CategorieAndroid

Tijdens Google IO 2018 heeft Google de plannen voor Google Assistant bekendgemaakt. De slimme assistent krijgt binnenkort zes nieuwe stemmen en kan straks slimmere conversaties met je gaan voeren. Daarnaast zal Google Assistant op de smartphone straks een volledig nieuwe interface gaan krijgen.

Google Assistant verscheen voor het eerst op de Pixel-telefoons in 2016. Tijdens de Google IO 2018 heeft Google bekendgemaakt dat de app op de smartphone een volledige make-over gaat krijgen. Daarnaast zullen er enkele langverwachte functies worden toegevoegd. Bepaalde vragen kunnen nu een volledig scherm met meer informatie op het scherm toveren. Als voorbeeld gaf Google een vraag over een beroemde zangeres. Je krijgt meteen informatie op het scherm over de zangeres en kunt vanuit daar direct meer informatie opzoeken of verdere vragen stellen. Dit hoeft echter niet via stembediening. De app zal direct veelgestelde vragen in beeld brengen waar je op kunt klikken. Ook kun je direct video’s of bijvoorbeeld muziek opvragen van de artiest.

Regel het per stem of direct op het scherm

Een ander voorbeeld is het regelen van de slimme thermostaat in huis. Vraag Google Assistant om de temperatuur aan te passen en je krijgt direct een interactieve slider op het scherm. Dit kun je vervolgens direct op het scherm regelen. Wil je liever je stem blijven gebruiken? Dat kan natuurlijk ook. Daarnaast brengt Google enkele Google Now-functies naar Google Assistant op de smartphone. Deze zijn beschikbaar onder de traditionele Assistant-functie.

Ook Google News krijgt een make-over

Ook Google News krijgt een make-over. Niet alleen de website krijgt een nieuwe interface, maar ook de app wordt onder handen genomen. Kunstmatige intelligentie gaat een grotere rol spelen, waarbij je automatisch nieuws krijgt voorgeschoteld dat je waarschijnlijk interessant gaat vinden. Foto’s en video’s gaan een grotere rol spelen, waarbij Google natuurlijk het eigen platform gaat gebruiken. Zo kun je nu direct YouTube-video’s voorgeschoteld krijgen. Via Newscasts krijg je informatie vanuit andere platformen te zien, zoals Twitter. De Stories zijn straks onderverdeeld in verschillende onderwerpen.

De nieuwe Google News zal later vandaag beschikbaar worden gesteld. De nieuwe app zal uitrollen naar Android en iOS en zal in de komende weken in 127 landen beschikbaar zijn.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.