Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Lens komt naar camera-app van meerdere smartphones

Geschreven door
Geplaatst op9 mei 2018, 12:20 CategorieAndroid

Google heeft tijdens de ontwikkelaarsconferentie I/O bekend gemaakt dat er een nieuwe testversie van Google Lens uitgebracht wordt. Die zal ingebouwd worden in de camera-app van Android en dus niet in Google Photos. De proefversie zal een dezer weken uitgerold worden.

Vernieuwde Google Lens

Als onderdeel van de nieuwste update, meldt Google, wordt Google Lens ingebouwd in de camera’s van tien verschillende Android-apparaten, waaronder de Google Pixel 2 en LG 7 ThinQ-apparaten. Daarmee is het dus niet meer nodig om een afzonderlijke app te openen, als je van de Lens-mogelijkheden gebruik wil maken.

Ook brengt Google een real-time finder naar de camera-app. Die analyseert wat je camera ziet, nog voor je een plaatje hebt geklikt. Stel dat je de camera richt op de poster van een muzikant, of op een albumcover, dan zal Lens indien gewenst een muziekvideo voor je afspelen. De beeldherkenningstechnologie is echter ook breder beschikbaar en kan je van informatie voorzien over boeken, gebouwen en kunstwerken.

Google herkent natuurlijk ook het bredere (financiële) potentieel van de technologie. Als je bijvoorbeeld een bepaald kledingstuk inscant, dan biedt Google Lens je ook meteen een linkje naar een webwinkel waar je het artikel kan aanschaffen. Ook biedt Google de mogelijkheid om woorden te scannen, die vervolgens via Google Translate vertaald kunnen worden. Nog een laatste toevoeging is de integratie tussen Lens en Google Maps, waarbij augmented reality aan Street View wordt toegevoegd en het mogelijk wordt om in real-time te navigeren.

Google brengt de Lens-functies naar de camera-apps van smartphones van deze fabrikanten: Asus, BQ, HMD/Nokia, LGE, Google, Motorola, Sony Mobile, OnePlus, TCL, Transsion en Xiaomi.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)
Google Pixel C
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.