Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Play Instant nu voor iedereen beschikbaar

Geschreven door
Geplaatst op9 mei 2018, 11:34 CategorieAndroid

Gisteren hield Google zijn ontwikkelaarsconferentie I/O. Tijdens die conferentie maakte het bekend dat Google Play Instant nu voor alle Android-gameontwikkelaars beschikbaar is. Zoals de naam al een beetje laat zien, gaat het om apps en games die meteen gelanceerd kunnen worden, zonder dat ze eerst geïnstalleerd hoeven te worden.

Google Play Instant

Google onthulde Android Play Instant in mei 2016 en maakte een jaar later een ontwikkelkit beschikbaar voor ontwikkelaars. Dat het bedrijf zijn nieuwe versie nu lanceert, is een ontwikkeling die een beetje binnen die trend past. Daarnaast is de dienst nu voorzien van een nieuwe naam, Google Play Instant.

De lancering vandaag betekent dat Google Play Instant voor 1,2 miljard Android-apparaten beschikbaar is. Het is enkel noodzakelijk dat je apparaat voorzien is van Android 5.0 Lollipop of hoger. De achterliggende gedachte is verder vrij simpel: het ‘gedoe’ dat komt kijken bij het installeren van een app of game wordt geheel weggenomen. Nu hoef je alleen te klikken, wordt een deel van de app geladen, en kan je beginnen met spelen of testen.

De hoop van Google is vooral dat de apps en games van ontwikkelaars meer geïnstalleerd worden. Dat effect lijkt wel bewezen; tijdens de I/O-conferentie vertelde Android-productmanager Stephanie Cuthbertson dat apps die hieraan meedoen gemiddeld vijftien procent vaker geïnstalleerd worden. Gek is dat ook niet, want je kan nu beter zien of een app ook echt bevalt.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)
Google Pixel C
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.